În fiecare an ne deplasăm undeva într-o capitală europeană pentru un schimb de experienţă cu alţi colegi de-ai noștri, pentru a fi mereu la zi cu noutăţile care apar în domeniul hairstyling-ului. Anul acesta a fost aleasă Moscova deoarece aici se găsește cel de-al doilea studio Wella ca mărime din lume. Chiar dacă atunci când spunem Rusia ne gândim de cele mai multe ori la comunism, de data aceasta am fost plăcut surprinși să găsim aici profesioniști de talie internațională cu care am avut ce discuta în materie de hairstyling și de viață.

Aceasta capitală a fost ani la rând cea mai scumpă din lume, iar termenii “criză economică” nu par a fi cunoscuți . Inițial, te frapează bulevardele lor cu 8-10 benzi de circulație și clădirile cu adevărat gigantice. Daca n-am fi trăit în comunism noi înșine poate că nu am fi știut ce înseamnă cu adevărat regimul acesta și am putea fi ușor păcăliți de imaginile pe care le vedem la tot pasul in Moscova .

Orașul prezintă acum o altă imagine renovată și impresionează mereu prin imensitatea clădirilor. Aproximez că 85% din mașinile de pe străzile Moscovei sunt SUV-uri, iar mall-urile foșnesc de oameni ce cumpară de toate! Metroul lasă de dorit deoarece cele mai multe metrouri sunt vechi și te poartă trăncănind până la destinație, dar ajung în stație la fiecare 40 de secunde pe o mulțime de linii paralele. Linia metropolitană este o expoziție continuă de communism, dar fiecare stație este o operă de artă.

De multe ori clienții noștri ne întreabă ce mai avem noi de învățat din aceste perpetue schimburi de experiență. E simplu, descoperim de fiecare dată o noutate sau ne reamintim de tehnicile pe care le-am mai utilizat și cu alte ocazii și care revin de multe ori în actualitate. Adevărul este că o dată cu evoluția modei la nivel mondial apar mereu noi tehnici sau sunt reinterpretate .

Un om pregătit învață mereu, chiar și de la elevii din școlile noastre, deci cu atât mai mult de la colegii săi de talie internațională! Deci orice schimb de experiență este binevenit, te ține mereu în priză și nu te lasă să te culci pe lauri.

Este foarte interesant să te simți din nou elev și să te lași furat de ce-ți povestesc alții despre experiențele lor personale. Am avut patru zile de ‘studenție’ in care am discutat despre tunsoare, culoare și coafuri de show. Ce altceva aș putea să-mi doresc mai mult?

C-un picior abia ieșit de pe meleaguri rusești și unul abia ajuns pe plaiuri londoneze,

Ovidiu Cristea