Una dintre vizitatoarele site-ului nostru ne-a adresat următoarea întrebare:

„De la un șaten închis aș putea ajunge la un șaten deschis fără decolorare ? Cam la ce perioadă se poate face operațiunea ? Menționez că m-am vopsit în acest week-end tot cu produse Wella.”

Răspunsul este unul simplu și se numește decapaj.

Decapajul este un procedeu pe care îl folosesc coaforii atunci când se dorește o deschidere ușoară a părului sau estomparea unor reflexii nedorite.

Pentru realizarea decapajului, se folosește un amestec mai slab decât cel utilizat în cadrul decolorării normale a părului. Acest amestec se obține prin suplimentarea cantității de oxidant introdusă în amestecul de decolorare, realizând astfel o substanță mai diluată decât cea folosită în cazul decolorării normale. În funcție de rezultatul dorit, substanța poate fi mai diluată sau mai puțin diluată și poate fi combinată cu diverse produse pentru a hidrata sau proteja părul.

Câteva întrebări legate de acest procedeu:

De ce nu se folosește, totuși, o vopsea mai deschisă pentru deschiderea părului?

Vopseaua aplicată pe păr are efect de deschidere doar în cazul în care este aplicată pe păr natural. În cazul în care este aplicată pe păr deja vopsit, poate doar închide culoarea inițială. Prin urmare, chiar dacă clienta noastră are părul vopsit șaten închis nu ne va ajuta cu nimic să vopsim părul șaten deschis.

Este acest procedeu mai putin agresiv decât o decolorare de păr normală?

Da, este un procedeu mai putin agresiv datorită diluării produsului reactiv și adăugării unor substanțe suplimentare pentru protecția părului.

Cand pot face operațiunea?

Pentru a nu agresa părul in continuare, este recomandat ca această procedură să fie realizată la cel puțin două săptămâni după colorarea inițială a părului. După ce se realizează decaparea, se poate aplica și o vopsea fără amoniac, pentru a obține o nouă culoare și un păr strălucitor.

Contează produsele de colorare pe care le-am folosit înainte?

Contează întotdeauna deoarece, în functie de produsele folosite, reacția și rezultatul obținut este diferit. De aceea, vă sfătuim ca întotdeauna să povestiți stylistului ce produse ați folosit, gama și tipul (vopsea, nuanțator, pe bază de plante etc).

Pot să fac acest proces acasă?

Ne place mult să recomandăm diverse procedee pentru clienți și sprijinim învățarea continuă însă, în cazul acesta, nu recomandăm să o realizați acasă. Un prim motiv ar fi că stylistul știe exact ce procentaj de diluție și ce produse să adauge pentru a crea amestecul perfect personalizat pentru părul dumneavoastră. Un al doilea motiv ar fi că aplicarea produsului trebuie făcuta foarte repede pentru a asigura o deschidere uniformă a părului și trebuie supravegheat continuu pentru a fi siguri că obținem nuanța dorită.

Concluzii

Decapajul nu este o soluție limitată doar la un păr șaten închis vopsit, ci se aplică în toate cazurile în care aveți o nuantă pe care doriți să o deschideți sau un reflex de care doriți să scăpați.

Pentru a fi siguri că obțineți rezultatul dorit, vă invităm la unul dintre saloanele noastre din Iasi pentru a primi un tratament personalizat pentru nevoile dumneavoastră.

Programeaza-te sau adreseaza-ne o intrebare.

Te asteptam cu drag!
Contacteaza-ne